Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Municipalele pleacă în cantonament

După aproape două săptămâni în care s-au antrenat în sala sporturilor din Râmnicu Vâlcea, handbalistele de la HCM pleacă la munte pentru pregătirea de vară centralizată. Trupa antreată de Constantin Ştefan va merge la Moeciu acolo unde se va pune accentul pe acumulările fizice şi unde handbalistele vor vedea rar mingea. Până joi, oficialii formaţiei vâlcene încearcă să organizeze o partidă de verificare, împotriva unei echipe din apropiere.

Victorie în primul amical

Constantin Ştefan a debutat pe banca tehnică a echipei vâlcene în amicalul pe care HCM l-a jucat pe propriul teren în faţa ardelencelor de la HC Alba Sebeş. După 60 de minute în care a fost rulat întreg lotul vâlcean, HCM s-a impus cu 29-26, la pauză cu 17-15. Pentru HCM au debutat şi handbalistele transferate în această pauză competiţională, Ana Maria Simion, Manuela Manda, Florentina Biro, Mihaela Senocico şi Danijela Mistric. Ştefan este mulţumit de modul în care au jucat elevele sale: “Nu ne-a interesat scorul, am urmărit câteva cerinţe pe care le-am impus fetelor la începutul meciului. În mare parte s-au achitat de ele. Suntem la început şi nu prea am făcut antrenamente specifice cu mingea. Trebuie să muncim pe fiecare zi mult şi de la zi la zi să ne îmbunătăţim relaţiile de joc, să ajungem la o omogenizare a grupului şi jocurile de verificare să ne aducă o consistenţă în joc. Orice antrenor îşi doreşte cât mai multe jucătoare în lot. Dacă vom mai aduce jucătoare le aducem pentru a avea un aport la îmbunătăţirea jocului nu pentru a avea un lot numeros. E clar că la linia de 9 metri mai este nevoie de jucătoare. Să nu uităm că în lot avem şi handbaliste accidentate. Pe de altă parte, bugetul clubului trebuie bine chibzuit, astfel încât pe fiecare lună să se poată plăti la timp jucătoarele din lot şi să avem o linişte a pregătirilor.”

“Seno” se bucură că a ales Vâlcea

Mihaela Ani Nenocico a debutat cu dreptul pentru HCM Râmnicu Vâlcea în amicalul contra colegei de campionat, Alba Sebeş. Fosta componentă a echipei naţionale a României spune că s-a integrat bine şi că echipa noastră va creşte de la meci la meci: “Am avut emoţii la debutul pentru Handbal Club Municipal recunosc. M-am simţit ca la început, ca atunci când am debutat în handbal şi mă bucur că am luat decizia de a veni aici. M-am simţit extraordinar încă de când am venit la Râmnicu Vâlcea, sper să fie bine şi în continuare. Sunt multe noutăţi la echipă dar cred că pentru un prim meci de pregătire ne-am descurcat bine. Mai este mult de muncă dar, încet, încet, ne vom integra toate bine şi ne vom face treaba aşa cum aşteaptă conducerea şi spectatorii.”

Danijela Mistric nu rămâne!

Preşedintele HCM Râmnicu Vâlcea s-a ars cu ciorbă şi acum suflă şi-n iaurt. La începutul sezonului trecut gruparea vâlceană aducea la echipă şi trei handbaliste din străinătate, după ce în trecut mai fusese una, sârboaica Bojana Mitrovic. Din cele trei a confirmat rusoaica Ilina în timp ce portughezele Semedo şi Tavares au evoluat mult sub aşteptări şi au lustruit banca de rezerve. “Cu mare atenţie vom mai transfera din străinătate. Doar după probe şi după examene medicale”, a anunţat Pleşa. În această vară croata Danijela Mistric a venit şi ea la HCM şi a trecut una din cele două probe, cea a evoluţiei în teren. “Este o handbalistă cu multe calităţi. Va merge să facă un RMN şi dacă nu are probleme medicale va rămâne”, a spus Constantin Ştefan după meciul amical cu HC Alba Sebeş. Din păcate, interul croat are probleme medicale severe la un genunchi şi a fost trimisă acasă.