Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Liga a II-a: Începe balul. CSM debutează la Arad

• eșalonul secund este bulversat total, echipe care nu au fotbaliști, antrenori și nici terenuri ar trebui să joace peste câteva zile

După mai multe amânări, Federația Română de Fotbal a stabilit țintarul turului de campionat al eșalonului secund, care va avea 21 de echipe. Campionatul se va disputa în sistem tur-retur, fără turnee de play-off și play-out, urmând să promoveze direct în Liga I primele două clasate iar a treia să meargă la baraj. Situația nu este deloc clară, însă, e greu de crezut că la finalul campionatului se vor regăsi toate echipele înscrise.

Echipe fără loturi, fără antrenori și fără teren

Mai multe echipe care au făcut cerere de înscriere au probleme financiare mari și, culmea culmilor, nu au fotbaliști, antrenori ba chiar nici teren unde să joace meciurile de pe propriul teren. Astfel, Șoimii Pâncota a reușit salvarea de la retrogradare în campionatul trecut, la bătaie cu două echipe cu nume, Olimpia Satu Mare și Universitatea Cluj dar la câteva săptămâni distanță au primit vestea că echipa a pierdut finanțarea de la Consiliul Local și nu mai poate folosi nici măcar baza sportivă. Arădenii ar trebui să joace sâmbătă dar nu au nici măcar un fotbalist sub contract și nici antrenori. Într-o situație aproape identică este și Metalul Reșița, formație care a retrogradat dar a cerut să joace tot în Liga a II-a. La clubul unde acționar este Cătălin Rufă nu sunt fotbaliști sub contract și nici antrenori. Nici situația bazei sportive nu este una clară, având în vedere că între conducere echipei și cea a Primăriei nu s-a ajuns la un acord. Alte multe probleme care, teoretic, se vor afla la startul competiției, au probleme mari. FCM Baia Mare s-a reunit abia la începutul săptămânii trecute dar fotbaliștii au fost evacuați de pe stadion, pe motiv că nu a fost plătită chiria de mult timp. Situația nu este una deloc roză nici la FC Brașov, club care așteaptă o soluție miraculoasă de la un investitor și banii care i se cuvine după transferul lui Chipciu. Și ca totul să fie ca în România, Unirea Târlungeni va juca la Ștefănești iar CS Berceni la Constanța, în timp ce Farul a fost înscrisă în Liga a III-a!

Lotul Vipereleor, aproape complet

În mare, CSM Râmnicu Vâlcea știe pe ce lot de fotbaliști se va baza în viitoarea ediție a campionatului. Astfel, în poartă o să fie doi juniori, Vlad Muțiu, venit de la Dinamo București, sub formă de împrumut și Iustin Teodorescu, fotbalist scos de centrul de copii și juniori din Zăvoi. Este posibilă, însă, continuarea legitimării veteranului Robert Tufiși. Pentru postul e fundași au rămas din vechiul lot Samson, Pîrvulescu, Cucui și Denis Dumitrașcu. Au fost aduși David, Neag, Munteanu și Bușu, toți jucători cu experiență. La mijlocul terenului Vasile, M. Ion, Iordache, Piscanu, Ștefan și Georgescu au supraviețuit din sezonul trecut, noutățile fiind Pârvu, Cristea, Stana, Cârstea (U21), Drăghici (U21), și Preda (U21). În fine, în atac Bogdan Geantă, Costin Stoica și Andrei Ludușan au supraviețuit, în timp ce Mihai Dina, Ceapă și Ovidiu Mihai (U21) sunt noutățile. În zilele care au mai rămas până la startul campionatului este posibil ca o parte dintre fotbaliștii tineri să fie împrumutați la alte echipe unde să joace.

Sâmbătă la Arad

Primulmeci pentru CSM Râmnicu Vâlcea va avea loc sâmbătă, la Arad, în fața uneie echipe puternice, UTA. Gruparea arădeană a fost la un pas de a ajunge în primul eșalon, după ce a jucat barajul de promovare, trecând de Dunărea Călărași dar cedând în fața ilfovenilor de la FC Voluntari. În disputele din campionatul trecut meciurile s-au terminat la egalitate, 1-1 la Arad și 0-0 la Râmnicu Vâlcea. În prima dispută de pe propriul teren, Viperele Albastre vor evolua contra unui adversar accesibil, ASU Politehnica Timișoara, formație care vine din eșalonul al treilea.

Programul CSM-ului în turul de campionat:

Etapa I
UTA Arad – CSM Rm. Vâlcea

Etapa a II-a
CSM Rm. Vâlcea – ASU Poli

Etapa a III-a:
CS Baloteşti – CSM Rm. Vâlcea

Etapa a IV-a:
CSM Rm. Vl. – Academica

Etapa a V-a:
FCM Baia Mare – CSM Rm. Vl.

Etapa a VI-a:
CSM Rm. Vl. – ACS Berceni

Etapa a VII-a
Chindia – CSM Rm. Vl.

Etapa a VIII-a:
CSM Rm. Vâlcea va sta

Etapa a IX-a:
CSM Rm. Vâlcea – Foresta

Etapa a X-a:
Dacia Unirea – CSM Rm. Vl.

Etapa a XI-a
CSM – Metalul

Etapa a XII-a:
CS Mioveni – CSM Rm. Vâlcea

Etapa a XIII-a:
CSM Rm. Vâlcea – FC Brașov

Etapa a XIV-a:
Șoimii – CSM Rm. Vâlcea

Etapa a XV-a:
CSM Rm. Vâlcea – Luceafărul

Etapa a XVI-a:
CS Afumați – CSM Rm. Vâlcea

Etapa a XVII-a:
CSM Rm. Vl. – Sepsi OSK

Etapa a XVIII-a:
Juventus – CSM Rm. Vâlcea

Etapa a XIX-a:
CSM Rm. Vl. – Olimpia

Etapa a XX-a
Dunărea Cl. – CSM Rm. Vl.

Etapa a XXI-a:
CSM Rm. Vl. – Un. Tărlungeni