Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CSM renunţă la toţi „greii”

Ion Coman şi-a reziliat contractul n Enache Câju nu mai continuă în Zăvoi • Nkongue e aşteptat la tratative

Oficialii de la CSM Râmnicu Vâlcea sunt decişi să ducă la îndeplinire politica de întinerire a lotului pe care au anunţat-o pentru ultima parte a acestui retur de campionat şi pentru turneul final, fie că o să fie play-off, fie că o să fie play-out. Gruparea din Zăvoi nu va mai conta în 2015 pe servicile lui Cosmin Neagu, care a plecat la Băcău, pe Adreeas Calcan şi Bela Fejer, care s-au întors la Universitatea Cluj, respectiv ASA Târgu Mureş. În plus, Marius Briceag s-a prezentat deja sub comanda lui Sorin Cârţu la noua sa formaţie, CS Universitatea Craiova, în timp ce Ionuţ Stancu nu şi-a mai prelungit contractul şi îşi caută un nou angajament.

Coman a acceptat rezilierea! Ce face Chris?

După reunirea lotului, atacantul Ion Coman a ajuns la un acord cu cei din conducerea clubului şi înţelegerea dintre cele două părţi a fost „ruptă”, pe cale amiabilă. Încă sub contract cu CSM este atacantul Enache Câju, pe care tehnicianul Alexandru Pelici îl dorea în continuare dar care nu a acceptat să i se reducă salariul cu 25%. „Machedonul” a cerut iniţial un timp de gândire, apoi a anunţat că nu este de acord cu noile condiţii de salarizare. În zilele imediat următoare este posibil ca şi contractul dintre Câju şi CSM să fie reziliat. În fine, la pregătiri încă nu s-a prezentat şi cel mai bine plătit fotbalist din actualul lot al echipei din Zăvoi, atacantul camerunez, Christian Nkongue. Şi el va urma să aibă o rundă de negocieri cu preşedintele clubului vâlcean, Bogdan Medrea şi cu managerul Lucian Munteanu. În mod clar echipa vâlceană nu mai este dispusă să îi onoreze salariul de aproximativ 2000 de euro.

De marţi, în cantonament centralizat

Pe parcursul săptămânii trecute fotbaliştii de la CSM au avut programată vizita medicală, antrenamente de reacomodare dar şi un test fizic. După două antrenamente vineri şi unul sâmbătă, „viperele” au primit o zi liberă şi se vor prezenta la baza sportivă din Zăvoi în cursul zilei de luni. De marţi se intră, pentru două săptămâni, în regimn de cantonament, cu două antrenamente zilnice şi cu pregătiri specifice pentru acumulările fizice. O să fie, ceea ce numesc jucătorii „perioada neagră”. Seria partidelor amicale începe pentru municipali pe 28 ianuarie, atunci când îi vor întâlni pe piteştenii de la SCM. Încă nu s-a stabilit locaţia meciului amical, urmând să se decidă în funcţie de starea terenurilor din Piteşti şi Râmnicu Vâlcea. De altfel, între cele două echipe au loc două amicaluri în această iarnă, aşa cum se va întâmpla şi cu FC Olt Slatina, colega de serie a vâlcenilor şi principala contracandidată la participarea în play-off.

Stoica rămâne liderul echipei

În condiţiile în care Coman, Câju, Stancu şi cel mai probabil Nkongue nu vor mai face parte din lot, liderul formaţiei vâlcene rămâne Ionuţ Stoica, cel care este şi căpitan al echipei. Un rol de lider ar putea să accepte şi Vlad Munteanu II, unul dintre puţinii fotbalişti cu experienţă care rămâne în Zăvoi dar şi Cătălin Pârvulescu, vicecăpitanul vâlcenilor. În ceea ce priveşte eventualele transferuri, alături de Sorin Popescu la CSM a ajuns şi Marius Staicu, vârf de atac, ultima dată la Şoimii Pâncota. Pe Marius îl cunoaşte foarte bine Alexandru Pelici, cel care l-a antrenat şi în perioada în care a fost la cârma reşiţenilor de la Metalul. Jucătorul are 27 de ani, va intra în cantonament cu CSM şi, în funcţie de randamentul său, se va lua decizia dacă va rămâne sau nu la gruparea din Zăvoi.

Cucui la Mioveni, Stancu la Caransebeş

În această iarnă fostul tehncian de la CS Municipal Râmnicu Vâlcea, Claudiu Niculescu, şi-a manifestat interesul pentru fundaşul municipal, Rareş Cucui. Până la urmă, jucătorul transferat de vâlceni de la Universitatea Cluj a fost lăsat să meargă la colega de serie, sub formă de împrumut. „Am luat această decizie pentru că Rareş este un jucător tânăr care merită să joace partide tari până la finalul sezonului, CS Mioveni fiind ca şi calificată în play-off. Îl aşteptăm în vară cu forţe noi”, au spus conducătorii din Zăvoi. „Sper să îmi fac treaba bine la Mioveni dar le ţin pumnii şi colegilor de la CSM. Sper ca ambele echipe să jungă în play-off. La vară mă întorc la CSM şi vom vedea ce o să mai fie”, spune şi Cucui. În fine, Ionuţ Stancu are şanse mari să rămână în Seria a II-a, la FC Caransebeş, acolo unde este dorit de un alt fost antrenor de la CSM, Alin Artimon.