Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ACŢIUNE DE AMPLOARE pentru salvarea unui CAL

În data de 4 august a.c., la ora 14.11, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au fost solicitaţi pentru salvarea unui cal în comuna Grădiştea. Animalul căzuse într-un şanţ, care avea aprox. 2 m adâncime şi pentru scoaterea lui, pompierii au folosit furtunurile de refulare a apei şi un tractor, care aparţine comitetului local pentru situaţii de urgenţă Grădiştea.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, membrii echipajelor SMURD Vâlcea au mai intervit în cazul a 15 situaţii de urgenţă din localităţile Budeşti, Călimăneşti, Drăgăşani, Frânceşti, Lungeşti, Mădulari, Racoviţa, Râmnicu Vâlcea, Sălătrucel şi Valea Mare.

Intervenţiile au vizat acordarea primului ajutor la două traumatisme cranio-cerebrale; o insuficienţă respiratorie; o comă diabetică; o lipotimie; dureri: abdominale, de membre; o stare de agitaţie, o stare febrilă, o înţepătură de insectă şi stări generale de rău.

După acordarea primului ajutor calificat, toţi pacienţii au fost transportaţi la cele mai apropiate unităţi spitaliceşti pentru îngrijiri suplimentare.