Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: adevarul.ro

VEZI ce alimente te fac să te simţi balonat

Foto: adevarul.roMâncatul în exces este cauza principală a balonării, însă și alegerile alimentare pot provoca aceeași reacție. Iată care sunt alimentele pe care nutriționiștii îți recomandă să le eviți dacă vrei să combați senzația de balonare și să ai un abdomen plat.

Legumele crucifere. Broccoli, conopida și varza pot produce flatulență și balonare, avertizează dr. Marilyn Glenville. „În cazul anumitor oameni, aceste legume nu sunt complet digerate, din cauza numărului redus de enzime. Și, odată ce alimentele ajung în intenstinele mari, bacteriile pot provoca apariția gazelor și a balonării, încercând să le descompună,” explică nutriționistul, citat de Daily Mail.

Guma de mestecat. Guma de mestecat stimulează secreția de salivă și, odată cu ea, se înghite mai mult aer. De asemenea, conține îndulcitori artificiali care produc tulburări digestive.

Sarea. Aceasta favorizează retenția de apă, avertizează nutriționiștii, fapt ce te va face să arăți și să te simți balonat.

Legumele boabe. Mazărea, lintea și fasolea, deși aduc numeroase beneficii pentru sănătate, pot provoca umflarea stomacului. Și asta pentru că aceste alimente conțin acid fitic. Pentru a reduce acest risc, lasă-le, peste noapte, în apă rece cu suc de lămâie și oțet.

Băuturile carbogazoase. Chiar și cele dietetice pot provoca balonare. Înlocuiește-le cu apă pe care o poți combina cu felii de lămâie sau castravete. De asemenea, ceaiul de mentă te poate ajuta să reduci senzația de balonare.

Lactatele. Anumite persoane nu produc suficiente enzime pentru a descompune lactoza. În acesta cazuri, ea fermentează și provoacă dureri, gaze și balonare.