Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VÂLCEA: Trei persoane, confirmate pozitiv COVID-19, și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.396 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și 168 decese. Ieri, numărul persoanelor infectate COVID-19 și care au decedat era de 165.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 129 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 10 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 105 au forme medii și 14 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 16 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șase persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.771 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 39.389 de teste prin tehnica RT-PCR.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 36 de decizii de izolare și 29 de decizii de carantină, în prezent, 519 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 379 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm că datele sunt în continuă dinamică.