Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Sarmale de post

Ce vă trebuie? 1 varză murată, 3 linguri ulei, 200 gr ciuperci, 1 ardei gras, 1 ceapă, 1 ceaşcă orez, 1 morcov, 150 ml suc de roşii, 1 legătură pătrunjel, 1 legătură mărar, sare şi piper boabe.

Cum se prepară? Varza o spălăm şi o taiem in dreptunghiuri potrivite pentru umplut. Restul de varză se toacă. Ceapa tocată mărunt se căleşte în 2 linguri de ulei, apoi se adaugă orezul, ciupercile şi morcovul tăiate cubuleţe mici. Adăugăm o cană cu apă şi lăsăm la fiert 10-15 minute. Dacă mai este nevoie se adaugă apă, dar aceasta trebuie lăsată să scadă la final. Lăsăm 10 minute la răcit apoi adăugăm verdeaţa tocată mărunt şi condimentăm după gust.

Umplem foile de varză cu acest amestec, le aşezăm într-o cratiţă cu fundul mai gros pe care am uns-o cu ulei şi în care am pus puţină varză tocată. Printre şarmaluţe adăugăm boabe de piper şi varză tocată.

Când sunt gata toate sărmăluţele se adaugă apa amestecată cu suc de roşii cât să le acopere. Se dau la cuptor pentru 1 oră.

Poftă bună!