Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tot ce trebuie să știi despre implantul dentar

Dantura a devenit un subiect din ce în ce mai discutat în ziua de azi și tot mai mulți oameni sunt interesați de modul în care arată dinții lor. Sigur că, pe lângă aspectul estetic, o dantură sănătoasă contribuie și la o masticație corectă și la o stare generală de bine. E important să te simți bine în pielea ta, iar dantura joacă un rol important. Până la urmă e sănătos să zâmbim. Tu râzi des sau îți este rușine să-ți arăți dinții?

 

Parcă te-am pus puțin pe gânduri și chiar acum te uiți în oglindă, imaginându-ți cum ar arăta zâmbetul tău dacă ți-ai face curaj și ai merge la medic să faci implantul acela. Frica de dentist poate fi depășită dacă te informezi și știi tot ceea ce presupune procesul la care vei fi supus. Un aspect important este că trebuie să alegi și o clinică de specialitate, un medic care să-ți ofere confortul de care ai nevoie. Din fericire există o mulțime de experți pe piață. Poți căuta stomatologie Valcea sau orice cabinet stomatologic din întreaga țară. Cu siguranță vei găsi locul potrivit pentru a-ți recăpăta zâmbetul. Și pentru că este important să fii informat, în acest articol o să-ți prezentăm câteva aspecte esențiale despre implantul dentar:

Implantul dentar pe înțelesul tuturor

Implantul dentar este un dinte artificial, realizat de regulă din titan și are forma unui șurub. Acesta se montează în locul dintelui care lipsește. Desigur, exista și posibilitatea de a opta pentru un implant din zirconiu – o alternativă pentru cei care sunt alergici la titan.

Cum va decurge procedura?

Dacă și tu ai pierdut unul sau chiar mai mulți dinți, să știi că specialiștii sunt de părere că trebuie să rezolvi această problemă cât mai rapid. Pe lângă situațiile dificile de natură psiho-sociale, vei fi pus față în față cu anumite schimbări care nu îți vor plăcea. În primul rând, îți va fi mai greu să mănânci, apoi structura feței se poate modifica enorm. Iar acestea sunt doar două dintre problemele care îți vor da mari bătăi de cap. Sigur, tu poți interveni acum, fără frică, deoarece vei ști care este tot procesul la care vei fi supus. Iată o prezentare succintă a acestuia:

  • E esențial să știi că toate procedura se realizează sub anestezie locală, deci vei simți doar o mică senzație de disconfort;
  • Vorbim despre un proces care durează și se realizează etapizat: în prima etapă, medicul o să poziționeze implantul la nivelul maxilarului. Urmează apoi procesul prin care se aplică un bont de vindecare. În cele din urmă, se va realiza coroana și bontul de prindere. E important să știi că noul dinte va avea fix aceeași culoare ca ceilalți dinți;
  • În ceea ce privește perioada de recuperare, e important să știi că e foarte posibil să simți un disconfort sau dureri ușoare, dar ți se va prescrie o rețetă cu medicamente cu efect antiinflamator. Desigur, medicul o să-ți recomande să consumi doar alimente ușor de mestecat pentru câteva zile.

Așadar, zâmbetul e o parte importantă din viața noastră socială, iar dacă te confrunți cu pierderea dinților, ar trebui să cauți cât mai urgent ajutor specializat.