Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

SJU Vâlcea: Laboratorul de testare COVID-19, funcțional de luni!

De săptămâna viitoare, aparatul de testare Real Time PCR va fi funcţional. Spitalul Județean de Urgență Vâlcea are toate echipamentele care alcătuiesc Laboratorul biologic de testare a pacienților suspecți de infectarea cu SARS-CoV-2.
Echipa de specialiști este pregătită și, de săptămâna viitoare, vor putea fi testați pacienții care se prezintă la unitatea sanitară. Capacitatea de prelucrare poate ajunge la 180 de teste/zi.
În data de 11 iunie a.c., în prezența președintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, s-au făcut ultimele verificări cu privire la funcționalitatea laboratorului.
„Îi felicit pe toți cei care au muncit, în ultima perioadă, pentru ca spațiul de aici să fie unul conform și le mulțumesc tuturor cadrelor medicale pentru eforturile depuse în tot acest timp în care s-au aflat în linia întâi a luptei cu noul coronavirus.
Pentru mine a fost o provocare, așa cum au fost și celelalte investiții pe care le-am realizat pe perioada luptei cu acest virus (mă refer aici la containere de triaj, echipamente de protecție etc.), iată că acum am ajuns să avem și aparatul de testare Real Time PCR funcțional”- Constantin Rădulescu, președinte CJ Vâlcea.