Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Servicii medicale gratuite pentru neasigurați începând cu 1 iulie

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Valeria Herdea, a anunțat astăzi că începând cu 1 iulie vor fi adăugate servicii medicale gratuite pentru pacienții neasigurați în cadrul Planului Național de Cancer. Aceste servicii vor fi finanțate din bugetul de stat, având în vedere că, la sfârșitul anului precedent, numărul de cazuri de cancer înregistrate a ajuns la 204.722.

„Am introdus servicii și pentru neasigurați în cadrul Planului Național de Cancer, ceea ce reprezintă un pas semnificativ în față în comparație cu alte țări. Acest lucru înseamnă că acești pacienți neasigurați vor avea acces la servicii de prevenție, diagnostic și tratament în cadrul planului național de cancer, iar finanțarea va proveni de la bugetul de stat”, a declarat dr. Valeria Herdea.

Conform președintelui CNAS, pacienții neasigurați vor putea beneficia de aceleași investigații și tratamente ca și ceilalți pacienți, având acces la servicii de prevenție, diagnostic și tratament pentru cancer, finanțate de la bugetul de stat în funcție de numărul de cazuri depistate.

Această inițiativă este considerată un mare pas înainte în lupta împotriva cancerului, având în vedere numărul semnificativ de cazuri înregistrate. Dr. Valeria Herdea a subliniat importanța Planului Național de Cancer și necesitatea sprijinului pentru implementarea sa, având în vedere impactul pozitiv pe care îl poate avea în reducerea mortalității cauzate de această boală gravă.