Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

Percheziţiile din Vâlcea au fost la Spitalul din Drăgăşani!

Foto: arhiva Vocea ValciiPentru informarea cetăţenilor, Ministerul Sănătăţii, cu aprobarea Parchetului General face publică lista utităţilor sanitare în cadrul cărora au fost depistate probe neconforme în urma controalelor realizate conform dispoziţiei ministrului Sănătăţii prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică din ţară.

Totodată, reprezentanţii Ministerului precizează faptul că pentru siguranţa pacienţilor, în unităţile sanitare în care s-au înregistrat neconformităţi, au fost luate toate măsurile administrative perntru evitarea oricărui risc la adresa pacienţilor, respectiv suspendarea produselor dezinfectante în cauză.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii informează faptul că acţiunile de control continuă, fiind totodată luate măsuri de auditare a contractelor derulate de unităţile sanitare cu firma HexiPharma.

Pe site-ul Ministerului Sănătăţii, la judeţul Vâlcea sunt nominalizate două spitale din judeţ, unde ar fi fost depistate probe neconforme, şi anume spitalele din Drăgăşani şi Horezu. La Horezu, directorul unităţii sanitare ne-a declarat că analizele au fost refăcute chiar sâmbătă şi că acum probele sunt conforme.

Amintim că sâmbătă, 7 mai 2016, au avut loc percheziţii ale poliţiştilor din cadrul IGPR 24 de unităţi spitaliceşti din 21 de judeţe. Din primele informaţii oferite de IGPR se pare că anchetatorii ridică probe și înscrisuri, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și falsificare sau substituire de alimente ori alte produse.

Aceasta este una dintre cele mai ample acţiuni ale polițiștilor specializați în investigarea criminalității economice din țară, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice — IGPR, fiind percheziţionate unităţi sanitare din intreaga ţară.

„Acțiunea se desfășoară în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor (faptă prevăzută de art. 352 din Codul penal) și de falsificare sau substituire de alimente ori alte produse (faptă prevăzută de art. 357 din Codul penal), sub coordonarea procurorilor din cadrul PÎCCJ, împreună cu reprezentanți ai Ministerului Sănătății.

Sunt efectuate descinderi la 25 de unități sanitare din București și alte 21 de județe. Totodată, sunt puse în aplicare 4 mandate de percheziții domiciliare în București și Ilfov, la sediul și punctele de lucru ale unei societăți comerciale”, precizează sursa citată.

Conform acesteia, la activități participă 152 de polițiști din cadrul Direcției de Investigare a Criminalității Economice și specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, polițiști de investigare a criminalității economice, de ordine publică și specialiști criminaliști din cadrul DGPMB și de la inspectoratele de poliție ale județelor Alba, Argeș, Bacău, Brașov, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea”, se arată într-un comunicat al IGPR.