Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Uscăţele din aluat dospit

Ce vă trebuie? Pentru aluat: 500 g făină, 1 pachet drojdie uscată, 2 linguri zahăr, 250 ml lapte, 125 g unt, 1 ou, 2 linguri rom, sare, 0.5-1 litru ulei pentru prăjit, zahăr pudră, gem, dulceaţă sau telemea de oi şi varză murată

Cum se prepară? Se presară drojdia de bere în făina cernută şi se amestecă. Se face apoi o adâncitură în făină unde se toarnă laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul, oul bătut cu un praf de sare, romul şi untul înmuiat. Se frământă, apoi se acoperă cu un şervet şi se lasă într-un loc cald la dospit, 30 de minute.

Aluatul crescut se frământă din nou şi se întinde într-o foaie subţire de 6-7 mm, care se taie în romburi şi se crestează pe mijloc. Se mai lasă puţin la crescut şi se coc în uleiul bine încins, la foc potrivit, doar câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Se lasă la scurs într-o strecurătoare şi se servesc cu zahăr pudră, gem şi dulceaţă sau ca aperitiv, cu telemea de oaie şi salată de varză murată.

Poftă bună!