Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Tocăniţă de ciuperci (de post)

Ce vă trebuie? 1kg de ciuperci proaspete, 1 ceapă, 1 ardei gras roşu, 5 căţei de usturoi, 3 linguri ulei, 3 roşii opărite, sare, piper, 1 legătură de pătrunjel verde, vin roşu sec -100 ml, o jumătate de linguriţă de cimbru uscat.

Cum se prepară? Spălăm ciupercile şi le curăţăm de primul strat de pieliţă. Le rupem codiţele şi le tăiem mărunt, iar pălărioarele le tăiem cât mai subţire. Ceapa şi ardeiul le tocăm în cubuleţe mici. Usturoiul îl curăţăm şi îl zdrobim. Le rumenim în ulei şi le stingem cu vin. Adăugăm ciupercile, roşiile opărite şi decojite, sarea şi piperul. Turnăm apă cât să acopere ciupercile şi acoperim vasul. Le lăsăm la foc mic 25 minute. La final adăugăm pătrunjelul verde tocat. Tocăniţa de ciuperci se serveşte cu mămăligă.

Poftă bună!