Ce vă tebuie? 2 linguri de amidon de castanet, 450 ml de zeamă de la supă de pui, 250 ml apă (o cană), jumătate de roşie tăiată cubuleţe, 3 vârfuri de cuţit de piper alb chinezesc, jumătate de linguriţă de sare chinezească (după gust), 2 ouă mari bătute bine într-un castron, ulei de susan.
Cum se prepară? Într-un castron se amestecă amidonul cu două linguri de apă. Amidonul se va folosi pentru a îngroşa supa.
Se pune supa într-o oală împreună cu o cană de apă. Oala se pune pe foc până fierbe. Se adaugă apoi roşia, sarea şi piperul. Se adaugă şi amidonul şi se amestecă foarte bine. Se stinge focul, se adaugă ouăle (după ce au fost bătute într-un bol), se amestecă cu o pereche de beţişoare chinezeşti şi se acoperă oala. Se toarnă câteva picături de ulei de susan şi se serveşte fierbinte.
Poftă bună!
Lasă un comentariu