Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Plăcintă cu cartofi

Ce vă trebuie? 4 cartofi, decojiţi, tăiaţi felii; 60 ml ulei de măsline; 20 g unt; 4 cepe, tăiate subţiri; 125 ml smântână; 1 lingură frunze de cimbru; 2 căţei de usturoi, zdrobiţi; 1 ou bătut; 1 pachet foi de plăcintă.

Cum se prepară? Se curăţă cartofii de coajă şi se taie felii subţiri. Se pun cartofii într-o tavă, se stropesc cu ulei şi se dau la cuptor cam 15 minute. Apoi se pune untul într-o tigaie, se adaugă ceapa şi se căleşte până devine aurie. Când s-a făcut se ia de pe foc şi se amestecă cu cartofii, smântâna, cimbrul şi usturoiul. Se adaugă sare după gust. Cu o lingură se repartizează umplutura pe foile de plăcintă. Când aţi terminat umplutura, se bate un ou şi se ung foile de plăcintă.

Încălziţi cuptorul la 180 grade C. Se bagă plăcinta la cuptor aproximativ 25 de minute.

Poftă bună!