Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pască cu brânză şi ciocolată

Ce vă trebuie? Pentru aluat: 1/2 kg făină, 300 ml lapte, 100 gr zahăr, 2 gălbenuşuri, 25 gr drojdie proaspătă, 25 gr unt, 1/2 linguriţă sare, esenţă rom, coajă de lămâie şi portocală, 1 albuş, 1 lingură cacao, 1 lingură zahăr. Pentru umplutură: 500 gr brânză de vaci, 3 ouă, 3 albuşuri, 250 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, 50 gr ciocolată, 2 linguri esenţă rom, coajă rasă de lămâie şi portocală. Pentru uns: 1 gălbenuş, 2 linguri lapte.

Cum se prepară? Punem făina şi sarea într-un vas. Dizolvăm zahărul şi drojdia în laptele călduţ şi le lăsăm să dospească. Adăugăm peste făină şi amestecăm. Punem gălbenuşurile şi începem să frământăm cu mâna. Adăugăm treptat untul topit. Lăsăm la dospit până îşi dublează volumul.

Ungem cu puţin ulei suprafaţa de lucru şi întindem un dreptunghi de aluat. Întindem un sfert din umplutură şi rulăm. Tăiem şase rulouri şi le aşezăm în tava dreptunghiulară. Lăsăm la dospit.

Întindem deasupra restul de umplutură.

Păstrăm deoparte câteva linguri de umplutură pe care le amestecăm cu ciocolata rasă pe răzătoarea mică. Întindem deasupra umplutura de ciocolată. Împletim câteva fâşii din aluat şi le aşezăm în formă de semnul crucii.

Lăsăm la dospit apoi ungem cu gălbenuş bătut cu lapte.

Dăm la cuptor până se rumeneşte. Cât este caldă ungem pe toată suprafaţa cu sirop din apă cu zahăr.

Poftă bună!