Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto www.parashospitals.com

Ai dureri de spate? IATĂ ce trebuie să știi

foto www.parashospitals.comPentru durerile de spate, poate sa fie vinovata coloana vertebrala dar si organele din cutia abdominala.

Durerile acute, permanente si sacaitoare ne pot indica o colica renala sau biliara,

Daca problemele provin de la coloana vertebrala, durerile pot sa iradieze in maini si in picioare, dar pacientul sufera mai putin cand isi gaseste o pozitie confortabila.

Ce stim despre coloana vertebrala?

Coloana vertebrala este un canal in care se gaseste maduva spinarii si este formata din vertebre care sunt asezate una deasupra alteia, fiind legate intre ele prin ligamente. Intre doua vertebre se afla un disc care are rol de tampon si tot pe aici ies nervii spinali care merg spre mambrele inferioare si superioare, torace sau abdomen.

Daca apare un disconfort in zona spatelui sau scade forta musculara si durerile se repeta, se impune consult la medicul specialist.

Uneori suprasolicitarea zilnica, ne poate face sa avem dureri musculare sau articulare. In acest caz, nu vorbim despre o boala.

Exista si situatia in care o ora intensa de sport poate provoca dureri musculare, asa-zisa febra musculara.

Daca durerea nu este determinata de o boala, se pot folosi uleiuri esentiale presate la rece pentru a o diminua .La Orastie, s-a obtinut un ulei calmant, pentru masaj, din ulei de in presat la rece combinat cu ulei esential de eucalipt citronat, menta dulce si camfor. Acesta, combate durerea si relaxeaza zonele tensionate in cateva minute, fiind foarte eficient si usor de folosit.