Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Pâinici cu usturoi şi verdeţuri (de post)

Ce vă trebuie? Pentru aluat: 220 ml apă călduţă, 1/2 pachet drojdie uscată (aprox 4 gr), 350 gr făină albă, 1 linguriţă sare. Pentru umplutură: 6-7 fire pătrunjel, 4 căţei usturoi, 1 vârf linguriţă ierburi Provence, 70 gr margarină la temperatura camerei, puţin chili (opţional), sare.

Cum se prepară? Se pun ingredientele pentru aluat în ordinea din reţetă în maşina de pâine. Se porneşte maşina pe programul de frământat şi dospit. Dacă nu aveţi maşină frământaţi cu mâna aluatul cam 15 minute, apoi acoperiţi cu folie şi lăsaţi la loc călduţ să dospească pentru minim 1 oră.

Frecaţi untul cu pătrunjelul tocat mărunt, ierburile Provence şi usturoiul strivit cu presa. Săraţi. Împărţiţi margarina în 3 părţi egale.

Împărţiţi aluatul în 3 părţi egale pe masa de lucru dată cu puţină făină. Întindeţi din fiecare bucată o foaie dreptunghiulară subţire. Ungeţi foaia cu 1/3 din margarină (lăsaţi 1 linguriţă pentru uns deasupra!).

Rulaţi aluatul pe lung. Tăiaţi ruloul obţinut cu un cutter pe toată lungimea. Tăietura să aibă o adâncime cam până la jumătatea ruloului şi depărtaţi puţin marginile tăieturii. Ungeţi (cu linguriţa de margarină păstrată) ruloul pe o parte laterală şi apoi rulaţi astfel încât partea unsă să fie în interior. Obţineţi o pâinică în formă de melc. Puteţi presăra puţin chili deasupra.

Puneţi pâinicile pe tava cuptorului cu hârtie de copt. Puneţi o pungă deasupra lor şi lăsaţi la crescut cam 30 minute. Daţi apoi la cuptor la 220C pentru aproximativ 45 minute, până pâinicile sunt rumene.

Poftă bună!