Ce vă trebuie? 1 kg carne tocată amestec de vită şi oaie; 1/2 linguriţă cimbru; 1/2 linguriţă piper; 1/2 linguriţă enibahăr; 1/2 linguriţă coriandru; 1/2 linguriţă chimion; 1/2 linguriţă anason; 1 linguriţă zeamă de lămâie; 1 linguriţă sare; 100 ml bere; 1/2 linguriţă bicardonat de sodiu; 1 căpăţână usturoi; muştar pentru servire.
Cum se prepară? Carnea tocată se amestecă cu toate condimentele de mai sus, inclusiv cu berea şi usturoiul tocat mărunt. Bicarbonatul de sodiu se stinge în sucul de lămâie înainte de a se adăuga compoziţiei.
Formăm mititeii cu mâinile, apoi îi punem pe grătarul încins şi îi rumenim pe toate părţile. Servim mititeii cu muştar.
Poftă bună!
Lasă un comentariu