Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Mere coapte cu ciocolată

Ce vă trebuie? 4 mere, 100g alune de pădure sau nucă, 100g stafide, 100g smochine. Pentru topping: 50 ml rom, 1 linguriţă scorţişoară, 150 ml frişcă lichidă, 150g ciocolată neagră de menaj.

Cum se prepară? Tai căpăcele la mere şi le cureţi de seminţe. Stafidele le pui la înmuiat în rom 15 minute. Alunele sau nucile le mărunţeşti, iar smochinele le tai bucăţi mici. Amesteci alunele, stafidele şi smochinele cu scorţişoară şi cu acest amestec umpli merele. Le aşezi în tavă şi le coci circa 15-20 de minute.

Frişca o amesteci cu ciocolata rasă şi o pui pe foc, amestecând continuu până se formează un sos gros. Laşi la răcit. Când, merele sunt gata le aşezi pe un platou şi torni peste ele toppingul de ciocolată.

Poftă bună!