Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Măr în foietaj

Ce vă trebuie? 6 mere mari, foaie de foietaj, 4 linguri zahăr, 1 ceaşcă de apă, 1 praf de scorţişoară, îngheţată de vanilie, opţional, 2 linguri stafide înmuiate în rom, opţional.

Cum se prepară? Speli merele şi le cureţi de coajă. Le îndepărtezi cotorul şi căsuţa cu seminţe. Pui, la foc mic, zahărul, apa, scorţişoara şi le amesteci până când dau 2-3 clocote. Trebuie să capete consistenţa unui sirop. Foaia de foietaj o tai în 6 bucăţi egale şi le aşezi într-o tavă de cuptor, unsă cu ulei şi dată cu făină. Pui deasupra foii câte un măr şi ridici marginile aluatului. Torni câte 2 linguri de sirop în scobitura merelor. Bagi la cuptor pentru 40-45 de minute. Când s‑au răcit puţin le ornezi, dacă vrei, cu câte o lingură de îngheţată de vanilie şi stafide.

Poftă bună!