Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Fasole scăzută cu afumătură

Ce vă trebuie? 500 g fasole boabe, 1 morcov mare, 1/2 ţelină potrivită, 1 cartof potrivit, 1 ceapă medie, 1 ceapă mare, 700 g scăriţă de porc, suc de roşii, mărar, delikat, sare, boia iute.

Cum se prepară? Fasolea se lasă de seara până a doua zi, în apă rece. A doua zi, se spală bine fasolea care s-a umflat, dublându-şi volumul, şi se pune la fiert în apă clocotită, schimbând apa de 3 ori.

În ultima apă se pune morcovul, cartoful, ţelina şi ceapa medie, tăiate bucăţi, şi se lasă la fiert.

Într-o altă cratiţă se căleşte în ulei ceapa cea mare tocată mărunt. Când s-a înmuiat se adaugă boia iute şi bucăţile de scăriţă. Se adaugă fasolea fiartă pe jumătate şi zeamă cât să acopere. Când fasolea este fiartă, se pune sucul de roşii şi se potriveşte gustul cu sare şi delikat. Se mai lasă pe foc câteva minute, apoi se adaugă mărarul tocat mărunt.

Poftă bună!