Ce vă trebuie? 250g fasole, 1/2 păstârnac, 1 morcov, 2 cotoare de frunze de ţelină sau rădăcină, 2 cepe, 1 ardei gras roşu, 1 cutie de roşii tocate în suc de roşii, 1 lingură pastă de tomate, 150ml ulei floarea soarelui, un mănunchi pătrunjel, 1 linguriţă boia dulce, 2 linguri oţet vin roşu, sare şi piper.
Cum se prepară? Fierbeţi fasolea cu morcovul şi păstârnacul până când fasolea este pătrunsă. Într-o tigaie puneţi 2-3 linguri de ulei şi căliţi o ceapă, ardeiul şi ţelina până sunt pătrunse după care adăugaţi roşiile tocate şi pasta de tomate şi fierbeţi uşor 20-25 minute.
Când toate sunt gata puneţi tot într-un blender şi mixaţi, adăugaţi sare, piper, boia de ardei, pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt, oţetul şi restul de ulei.
Poftă bună!
Lasă un comentariu