Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Chiftele de linte, de post

Ce vă trebuie? linte verde/maro 1 pahar de 250-300 ml, 1 buc. Ceapă, 3 linguri pesmet, 2 buc usturoi, 1 linguriţă sare, ulei de măsline, opţional oregano.

Cum se prepară? Puneţi lintea într-un bol şi adăugaţi apă, aproximativ 1 litru. Lăsaţi să se hidrateze timp de 8-10 ore, cel mai bine peste noapte. În acest timp îşi va tripla volumul, aşa că aveţi grijă să fie apă multă în bol. Scurgeţi apa şi treceţi lintea şi ceapa prin maşina de tocat carne. Adăugaţi pesmetul, usturoiul pisat şi sarea.

Amestecaţi şi lăsaţi la o parte 10 minute, să se pătrundă aromele. Încingeţi bine o tigaie cu puţin ulei. Formaţi chiftelele şi le puneţi la rumenit pe foc mediu.

Serviţi cu orice garnitură preferată sau cu salată.

Poftă bună!