Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Chiftele cu sos de roşii

Ce vă trebuie? Pentru chiftele: 500 g carne tocată de vită, 6 căţei usturoi, 1 ceapă mică, 2 ouă, 3 linguri pesmet, 2 linguri pătrunjel, chimen, sare, piper, 2 linguri ulei. Pentru sos: 1 lingură ulei, 1 ceapă, 1 cutie mare roşii în bulion, 125 ml vin roşu sec, 1 linguriţă zahăr, 1 praf sare, chimen măcinat, piper.

Cum se prepară? Pentru sos, în ulei se căleşte timp de 5 minute ceapa tocată, peste care se adaugă roşiile, vinul, zahărul, sarea, piperul şi chimenul. Se lasă la foc mic, 20 de minute.

Pentru chiftele se amestecă uleiul, usturoiul pisat, ceapa tocată mărunt, chimenul, pătrunjelul, sarea şi piperul. Apoi se adaugă ouăle, carnea şi pesmetul şi se amestecă bine pentru omogenizare. Se formează chifteluţe care se coc 15 minute la cuptor. Apoi, chiftelele se pun în sos şi se lasă la fiert 30 de minute, scuturând vasul periodic.

Poftă bună!