Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Piperul negru – bun nu numai în bucătărie

Piperul negru este un condiment foarte apreciat, cu o aromă foarte intensă. De asemenea, este folosit ca un remediu pentru tratarea problemelor de sănătate, cum ar fi răceala şi dureri de gât cât şi probleme intestinale.

Iată beneficiile lui pentru sănătate:

• Depresia – Piperina conţinută în piperul negru este un antidepresiv natural. Consumarea acestuia în mod regulat ajută creierul în funcţiile sale.

• Previne cancerul la sân – potrivit unui studiu realizat de University of Michigan Cancer Center, piperul negru previne dezvoltarea cancerului la sân datorită piperinei, o substanţă conţinută în interiorul acestuia. Condimentul conţine, de asemenea, vitamina C, vitamina A, flavonoide, carotenoide şi alţi antioxidanţi care împiedică radicalilor liberi de provocare daune sănătăţii.

• Luptă împotriva problemelor gastrice – Proprietăţile carminative ale acestui condiment previn formarea de gaze în stomac. Adăugarea de piper la alimente în loc de praf de chili ajută la calmarea flatulenţei.

• Ajută la digestie – Alimentele ne-digerate produc flatulenţă, indigestie, diaree, constipaţie şi aciditate. Piperul negru reduce secreţia de acid clorhidric, care cauzează probleme de stomac.

• Răceală şi tuse – Gustul picant ajută la desfundarea căilor nazale şi la calmarea tusei.

• Anorexie şi digestie – Piperul negru ajută la digestie şi la lupta împotriva anorexiei.

• Îngrijirea pielii – Piperul negru măcinat şi adăugat la un exfoliant facial îndepărtează celulele moarte ale pielii şi ajută în oxigenarea şi hrănirea pielii.

• Reduce mătreaţa – Piperul negru are proprietăţi antibacteriene şi anti-inflamatorii, care ajută la reducerea mătreţii şi ajută la uciderea bacteriilor care cauzează infecţii ale scalpului.

• Pierderea în greutate – Condimentul conţine fitonutrienţi puternici, care sunt capabili să rupă celulele de grăsime în depozitele acumulate de corp.