Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Obiceiul care afecteaza sanatatea creierului

Consecințele lipsei de somn, dar si gandurile negative afectează pe ct se poate de mult sănătatea creierului.

Este foarte important ca tinerii sa înțeleagă ca nopți poerdute înseamnă celule neuronale moarte. Oricum pierdem din aceste celule neuronale pe tot parcursul, însă cu cat avem mai multe obiceiuri nesănătoase, precum lipsa somnului, cu atat accelerăm distrugerea acestor celule.

90% dintre problemele legate de somn, pleacă de la gânduri. Foarte puține sunt din alte cauze. Cât despre telefoane si televizoare, acestea nu fac aaltceva decat sa ne distragă. De cele mai multe ori, nu știm ce să facem cu gândurile noastre si preferăm sa ne jucăm, preferăm sa ne uităm la filme, preferăm sa ne ocupăm cu altele, pentru ca nu știm sa controlăm gândurile negative.

Conform rezultatelor studiului anual realizat de asociatia CIPRA – Centrul de Informare, Prevenire, Risc si Analiză, somnul se situează pe locul 2 după alimentație, in topul aspectelor cu impact asupra calității vieții. Aproximativ jumătate dintre respondenții CIPRA sunt afectați cel puțin uneori de consecințele lipsei de somn, de la dificultăți de concentrare – 57%, sau probleme cu memoria – 51%, pana la incapacitatea de a fi productivi la job- 36%, sau ațipit in timpul zilei-34%.

SOLUȚII DE AJUTOR EXISTĂ :

-Meditatia/posibilitatea de a se relaxa înainte de culcare – 37%.

-Mai multa liniste in zona in care locuiesc – 32%.

-Un pat sau o pernă confortabila – 29%.

-Tratamente naturiste, ceaiuri – 29%.

-Eliminarea sforăitului – 16%.