Acasă Sănătate Mafia CANCERULUI din România, anchetată şi în SUA

Mafia CANCERULUI din România, anchetată şi în SUA

Firma de medicamente GlaxoSmithKline (GSK) este posibil să fie investigată şi în SUA pentru acuzaţiile de recompensarea unor medici în România pentru prescrierea unor medicamente ale companiei, după ce DNA a început o anchetă în acest caz.

483 de milioane de dolari a plătit GlaxoSmithKline ca amendă în China, în 2014, pentru corupţie. GSK a anunţat că mai mulţi angajaţi acuzaţi de comportament incorect sunt analizaţi. Aceştia activau în următoarele ţări: Polonia, Emiratele Arabe Unite, Liban, Iordania, Siria şi Irak

În 2014, GlaxoSmithKline a fost amendată în China pentru corupţie, cu 3 miliarde de yuani (483 milioane dolari). Grupul analizează deja comportamentul incorect al angajaţilor în Polonia, Emiratele Arabe Unite, Liban, Iordania, Siria şi Irak, iar acum se confruntă cu noi acuzaţii de dare de mită, în România, transmite Reuters.

Scandalul din România a pornit de la un mail transmis de un informator conducerii GSK, copie a mailului fiind obţinută şi de Reuters. Informatorul ameninţă că mailul va ajunge şi la Departamentul american de Justiţie şi la Comisia americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC), care investighează deja GSK pentru posibile încălcări ale legii Foreign Corrupt Practices Act.

Legea Foreign Corrupt Practices Act este foarte strictă în ceea ce priveşte companiile care au afaceri în SUA, sunt listate la bursa americană sau au obligaţiuni tranzacţionate pe această piaţă dacă acestea comit acte de corupţie în alte ţări.

GSK este acuzată că a plătit unor medici români sute, iar în unele cazuri mii de euro, în perioada 2009-2012, în schimbul prescrierii unor medicamente, în special pentru cancer.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.