Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lămâia şi efectele ei miraculoase

Lămâia ascunde multe calităţi şi efecte benefice, motiv pentru care ar trebui să fie prezentă în consumul nostru de zi cu zi. Lămâile au proprietatea de a trata acneea, vindecă răceala, scad febra, sunt benefice pentru stomac şi ne protejează de cea mai necruţătoare boală, cancerul.

Cele mai cunoscute beneficii pe care le aduce consumul de lămâie sunt efectele antivirale, antibacteriene şi imunostimulatoare. Sucul de lămâie este un ajutor digestiv şi un detoxifiant extraordinar pentru ficat.

Lămâile conţin acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoide, pectine, toate întăresc imunitatea şi luptă împotriva infecţiilor.

Acest fruct are proprietăţi terapeutice nemaipomenite. Oamenii de ştiinţă susţin că are capacitatea de a ne păzi şi chiar vindeca de cancer. Lămâia este mai eficientă decât chimioterapia, deoarece are proprietatea de a distruge celulele canceroase şi în plus nu are nici efecte secundare neplăcute. Are şi proprietăţi terapeutice: distruge microbii, stopează tumorile, scapă de paraziţii intestinali, reglează tensiunea arterială, efect antidepresiv, combate stresul.

Tratamente externe cu suc de lămâie

În tratamente externe sucul se aplică de 2-3 ori pe zi sub formă de badijonări în caz de furuncule, herpes, răni, plăgi infectate, degerături, pecingine, acnee, negi, scabie, unghii sfărâmicioase, înţepături de insecte după scoaterea acului şi muşcături de şerpi, având efecte antiseptice, hemostatice, cicatrizante şi antiveninoase. Tot extern se mai utilizează la:

– loţionarea pielii (ten, mâini, picioare) pentru catifelare, înlăturarea ridurilor, a pistruilor şi a petelor;

– clătirea finală a părului gras cu suc de la două lămâi, stors în 1 litru apă;

– combaterea afecţiunilor bucale (afte, gingivite, stomatite, amigdalite, faringite) şi a durerilor de gât, folosind gargară cu suc diluat în apă călduţă, cu efect tonifiant şi fortifiant;

– combaterea hemoragiilor nazale, rinite şi sinuzite, punând un tampon de vată îmbibat în suc, de mai multe ori pe zi;

– tratarea otitelor de la urechi picurând suc în conductorul auditiv extern;

– eliminarea migrenelor şi durerilor de cap cu comprese pe tâmple sau pe frunte.

– infuzie sau decoct dintr-o lămâie la 200 ml apă, care se bea pe stomacul gol, cu efecte în crizele hepatobiliare, dureri de stomac, aerofagie şi în combaterea viermilor intestinali.

Foloseşte lămâia sub orice formă cu putinţă: sub formă de suc, în ceai, în alte băuturi, ca dressing la salată sau chiar atunci când faci baie. Vei avea numai de câştigat.