Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Friptură de Crăciun

Ce vă trebuie? 2,5 kg pulpă de porc, 2 morcovi, 2 cepe, 2 bucăţi albitură sau o ţelină, ½ linguriţă piper proaspăt măcinat, 4 căţei usturoi, 3-4 linguri ulei, 1 lingură sare, cimbru, măghiran, salvie.

Cum se prepară? Legumele se curăţă şi se taie bucăţi. Ceapa, dacă este mai mică, se taie în două, dacă nu în patru, morcovii şi albitura în trei. Se stropeşte o tavă cu ulei, se pun toate le gumele tăiate pe mijlocul tăvii, una lângă alta. Carnea se şterge cu un prosop curat, nu se spală, se scot bucăţile de grăsime, nu cea care acoperă pulpa, ci acelea care sunt pe dedesubt. Se pisează usturoiul şi se amestecă cu uleiul, sarea, piperul, cimbru, salvie şi măghiran, după gust.

Cu acest amestec, se ma sează cu mâinile bucata de carne. Aceasta se aşa ză peste legume, acoperindu-le în totalitate. Se introduce carnea în cuptorul preîncălzit la 200-230 de grade şi se ţine 10-12 minute la mijlocul cuptorului. Se reduce temperatura la 175 de grade şi se lasă carnea să se coacă timp de o oră şi 15 minute.

Se poate servi cu legumele ca atare sau făcute piure cu puţină supă de pui.

Poftă bună!