Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: latintimes.com

În SUA, s-au născut trei bebeluşi cu malformații asociate virusului ZIKA

Foto: latintimes.comCentrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (Centers for Disease Control and Prevention, CDC) din SUA a informat despre nașterea a trei bebeluși cu defecte congenitale din cauza virusului Zika, din sarcini care nu au fost însă duse la termen. CDC nu a specificat în ce state sau orașe americane s-au înregistrat cazurile, pentru a proteja familiile, relatează EFE.

În toate cazurile, boala a fost contractată de mame în zonele cu rate înalte de Zika, majoritatea în țările Americii Latine. Printre problemele asociate Zika se numără microcefalia, malformații cerebrale din cauza depunerilor de calciu în creier, exces de fluid în creier și alte boli congenitale.

CDC mențin în prezent sub observație pe continentul american 234 de femei însărcinate care au contractat virusul Zika, precum și un grup din Puerto Rico și din alte teritorii ale SUA.

Până la 8 iunie CDC au detectat în SUA 691 cazuri de Zika, toate la persoane care au călătorit într-o zonă cu transmitere activă a virusului, sau care au întreținut relații sexuale cu o persoană infectată. Virusul Zika a fost asociat creșterii numărului nașterilor de bebeluși cu microcefalie, sau a cazurilor în care virusul este asociat sindromului Guillain-Barré.