Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ghimbirul – un miracol

Ghimbirul are proprietăţi de stimulare a sucului gastric, ajută la eliminarea toxinelor, este folosit împotriva durerilor de stomac, indigestiei, meteorismului (balonări abdominale), diareii, dar şi în cazul durerilor de ficat. Contribuie la arderea grăsimilor, respectiv, este indicat în diete de slăbire. Este un bun imunostimulator, antiseptic, antiviral echivalent cu usturoiul. În perioada rece a anului îl folosim în profilaxia răcelilor, dar şi în tratamentul acestora. De asemenea, în bronşite, angine, astm bronhic însoţit de tuse seacă. Fluidizează mucusul bronhic şi stimulează circulaţia sangvină, eliminând simptomele de mâini şi picioare reci, scade nivelul colesterolului, micşorează riscul coagulării sângelui şi previne afecţiunile cardiovasculare.

Cum îl prepari? Spală bine o rădăcină proaspătă de ghimbir. Dă rădăcina prin răzătoarea cu găuri mari. La o cană de ceai ai nevoie de circa două linguriţe cu vârf de răzătură de ghimbir. Pune această cantitate într-un vas, adaugă o cană şi jumătate de apă rece şi pune la fiert. După ce începe să clocotească, acoperă şi lasă la foc mic încă 10 minute. Ceaiul rezultat este foarte aromat, uşor iute, dar foarte plăcut la gust. Poţi adăuga puţină miere şi suc de lămâie. Restul ghimbirului ras se poate păstra în congelator în cantităţi porţionate pentru câte o cană de ceai, ca să-l ai uşor la îndemână. Ghimbirul îngheţat se pune direct în apă la fiert.

Împotriva bolilor căilor respiratorii, poţi pregăti o băutură: rădăcina de ghimbir rasă se adăugă în lapte fierbinte sau în infuzie de ceai verde şi se îndulceşte cu miere de albine. Băile cu pudră de ghimbir se recomandă în cazul unor degerături, de asemenea persoanelor cu picioare şi mâini reci, mai sunt bune în dureri articulare.