Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: Cinci persoane infectate COVID-19 și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 10.922 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ieri erau înregistrate un număr de 185 de persoane decedate din cauza virusului SARS-COV-2, iar astăzi numărul a crescut la 190 decese .

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 110 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 9 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 90 au forme medii și 11 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 20 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea cinci persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.780 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 42.081 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 29.825 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 71.906 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 49 de decizii de izolare și 40 de decizii de carantină, în prezent, 385 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 277 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.