Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DSP VÂLCEA: 186 persoane confirmate pozitiv COVID-19, internate în spitalele din județ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 6.047 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 56 de decese. Persoanele decedate se aflau în evidență și cu alte afecțiuni medicale.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 186 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 42 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 129 au forme medii și 15 se află internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 51 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul institutiilor publice. Focarele totalizează un număr de 733 cazuri de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.132 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 25.907 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 17.919 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice însituații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 105 decizii de izolare și 73 de decizii de carantină, în prezent, 1.142 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 728 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).