Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto evz.ro

Deci, se poate! Operaţii extrem de rare, reuşite de medicii cardiologi din România!

Foto evz.roSe poate şi în România să ai parte de intervenţii chirurgicale dificile, care să fie realizate cu succes. S-a întâmplat la Timişoara, la Institutul de Boli Cardiovasculare, acolo unde doi pacienţi ce prezentau afecţiuni cardiace au fost operaţi de medicii cardiologi, iar intervenţiile chirurgicale, deşi realizate rar, au fost un adevărat succes. Sigur, aceste intervenţii chirurgicale sunt destul de costisitoare.

Celor doi pacienţi le-au fost montate două stent grafturi în aorta abdominală şi totul a costat în jur de 15.000 de euro. Marian Gașpar, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, spune că pacienţii au fost externaţi după doar două zile. „În aceste două cazuri: pacientă în vârstă de 51 de ani, a mai fost operată în copilărie de coarctație de aortă și recent de tumoră renală stângă, iar cel de-al doilea pacient, un bărbat de 67 de ani, a avut în urmă cu două luni ulcer perforat cu peritonită. Ambele cazuri au fost rezolvate prin plasarea pe cale percutană de stent grafturi în Laboratorul de Cateterism” – a declarat, pentru evz.ro, Marian Gașpar.

Echipa care a realizat cele două proceduri a fost formată din medicii Marian Gașpar, Igor Koncar (Belgrad), Cristi Mornos, Mihaela Gheorghiu, Caius Streian, Marius Sintean și Petre Deutsch.