Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crește îngrijorător numărul de focare SARS-CoV-2 în Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 4.026 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea, se află internate 183 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 44 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 130 au forme medii și 9 sunt internate în secția ATI.

În momentul de față, în județ sunt înregistrate 59 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea șapte persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.008 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 22.455 de teste.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice însituații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 123 de decizii de izolare și 92 de decizii de carantină, în prezent, 991 depersoane fiind în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 590 de persoane se află înizolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).