Acasă Sănătate ATENȚIE! Fumatul va fi INTERZIS total în spațiile publice din România

ATENȚIE! Fumatul va fi INTERZIS total în spațiile publice din România

Fumatul va fi interzis în toate spațiile publice, după ce propunerea unui parlamentar PSD a trecut de Senat. Astfel, fumatul va fi interzis complet în spaţiul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale, ale instituţiilor şi unităţilor de învăţământ, precum şi în unităţile sanitare de stat şi private, dar și în alte spații pulice. Deciziar ar putea intra în vigoare după ce și camera decizională, Camera Deputaților va vota pentru modificarea legislativă. Deciziar ar putea intra în vigoare chiar din acest an. Propunerea a trecut deja de Senat.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 349/2002, adoptată de Senat prevede următoarele: „Se interzice complet fumatul în spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, cu excepţia celulelor pentru deţinuţi din penitenciarele de maximă siguranţă“

Interzicerea totală a fumatului îi va afecta pe cei peste 5 milioane de fumători români, însă măsura este pusă în aplicare de ani buni în multe țări din Uniunea Europeană.

„Fumatul este interzis complet în baruri, cluburi, discoteci, cafenele, restaurante şi în alte unităţi de alimentaţie publică“, se mai arată în iniţiativa legislativă pentru modi­ficarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.