Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENŢIE! Ce ciocolată nu trebuie să-i cumperi copilului tău

Mărci faimoase care produc ciocolată şi o comercializează şi în România s-au dovedit a fi adevărate bombe toxice, anunţă Asociația Națională Pentru Protecția Consumatorilor și Promovarea Programelor și Strategiilor din România, citată de stiridecluj.ro

Ciocolata Novatini (cu cremă căpșuni și frișcă) are în compoziţie 8 E-uri, la fel ca şi ciocolata Poiana (cu lapte și cremă cu aromă de vișine)

Urmează, cu 7 E-uri, ciocolatele Cherry, Primola Fresh Lemon, Novatini (cu caramel și vișine) și Heidi Grand or Florentine.

Pe locul 3, găsim ciocolatele Primola Fresh Mint, Novatini Cappucino, Africana (cu cremă de căpșune), Africana (cu cremă de rom) și Poiana (cu frișcă și căpșune), care au în compoziţie nu mai puţin de 6 E-uri.

Cinci aditivi conțin mărcile cunoscute printre care se numără Schogetten, Anidor (Croquant-lait et folie noisettes și amer), Primola (cu caramel sau căpșuni), Novatini (cu coniac și rom), Africana (cu cremă de banane) și Milka Raspberry Cream.

Ciocolata Africana (cu cremă de cappuccino), Poiana (varianta simplă, cea cu cremă de caramel șic ea cu cremă de lichior), Amaretto, Dark Orange, Heidi Gourmette, Heidi Cherry, Carrefour a Chocolat noir fără zahăr, au câte patru E-uri în compoziție

Îmbucurător este că există ciocolată și cu un singur E, mai exact 37 de mărci de ciocolată, dar și total fără E-uri. Pe acestea le poți consuma cu încredere, iar aici intră nidor Intense Noir cu 80% cacao, Anidore Charme Noir cu 70% cacao, Lindt (ciocolată albă cu migdale, ciocolată amăruie cu migdale), Lindt (lapte 44%, ciocolată amară 22% cu alune).