Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

189 de persoane confirmate pozitiv COVID-19 se află internate în spitalele din Vâlcea

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 9.104 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 189 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 6 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 170 au forme medii și 13 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 31 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea cinci persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.222 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit decătre DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 34.244 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 23.797 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 58.041 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 65 de decizii de izolare și 53 de decizii de carantină, în prezent, 655 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 488 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm că datele sunt în continuă dinamică.