Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

131 cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea au fost confirmate, de la începutul pandemiei și până în prezent, 5.019 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ieri, 31 octombrie a.c., DSP Vâlcea ne anunța că sunt 4. 888 cazuri noi.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 184 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 41 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 133 au forme medii și 10 sunt internate însecția ATI.

În județ, la momentul actual, sunt 59 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici, cluburi sportive și în cadrul institutiilor publice. În cadrul focarelor au fost făcute recomandări privind efectuarea curățeniei, dezinfecției cu o firmă de specialitate autorizată sanitar, aerisirea spațiilor după un program stabilit, purtarea echipamentului de protecție standard.

În ultimele 24 de ore au fost internate în spitalele din Vâlcea trei persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 2.067 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit decître DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 23.961 de teste prin tehnica RT-PCR.

De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize au fost recoltate în regim screening și contra cost un număr de 16.436 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 83 de decizii de izolare și 64 de decizii de carantină, în prezent, 1044 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 689 de persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).