Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Terifiant! Din gelozie, și-a stropit iubita cu benzină și i-a dat foc

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 05 aprilie 2022, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat (aflat în stare de reținere) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de omor calificat asupra unui membru de familie.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 01.04.2022, în jurul orelor 21 :30, în timp ce inculpatul se afla în locuința concubinei sale, din com. N. Bălcescu, jud. Vâlcea, pe fondul consumului de alcool și al unui conflict verbal generat de gelozia acestuia, inculpatul a stropit-o cu benzină pe concubina sa, după care i-a dat foc cu o brichetă. Urmare acțiunii inculpatului, persoana vătămată a suferit leziuni traumatice constând în arsuri de gradul I, II și III pe circa 25% din suprafața corpului, care au necesitat circa 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare și care au pus în primejdie viața victimei.

Investigațiile au fost efectuate cu sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul I.P.J. Vâlcea — Serviciul de Investigații Criminale și Postul de Poliție N.Bălcescu. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mișcare a actiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situatie, să înfrângă principiul prezumtiei de nevinovătie.