Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REVOLTĂTOR: Medic din Vâlcea, reclamat de o mamă că i-a bruscat copilul la consultație

Situație revoltătoare la Spitalul Județean Vâlcea. Un copil de 4 ani și jumătate a fost agresat de către un medic în timpul unui consult. Mama micuțului a fost cea care a făcut reclamația, după ce a observat că acesta are urme de sânge și zgârieturi.

„Bună seara! Scriu aici întâmplarea mea de astăzi de la SJU Vâlcea în încercarea de a schimba ceva în spitalele din județul nostru. Ajung la triaj cu copil de 4 ani și jumatate cu vomă, sunt trimisă la U.P.U. Pediatrie la ora 16:45, am fost poftiți în cabinet pentru consultație abia la ora 19:10, între timp starea copilului s-a înrăutățit, vomă-scaun apos-temperatură, se recoltează analize la un copil destul de agitat datorită boli și așteptării, după recoltare am așteptat cca 15 minute pentru a fi consultat, începe consultarea mai mult forțată cu apăsări bruște pe burtică, am zis că poate este normal, mi se cere să îl țin pentru a se verifica și gâtul, cam greu sa ți forțat un copil de 24kg care nu dorește sa coopereze deoarece se simțea destul de rău și nu ne puteam înțelege, doamna doctor insista să verifice în gat și începe sa țipe să îl țin că nu are timp, am ținut cum am putut dar în zadar, el nu a vrut să stea și ea tot îl forta cu palețica în guriță și îl apăsa foarte tare pe față forțând sa deschidă gura până când copilul a pus mâna pe mâna doamnei doctor iar aceasta a tras mâna și pur și simplu cu o palmă venită ca din cer a tras peste ambele mâini ale copilului.

Efectiv l-a agresat fizic în fața mea! Să nu mai spun ca l-a rănit cu palețica în gura de l-am găsit cu sânge și zgârieturi😭 este vorba despre doamna doctor pediatru Robescu! Când am întrebat cum este posibil asa ceva am primit răspuns:”copilul m-a zgâriat și de aceea l-am lovit”! Am sunat la poliție fără să mai stau pe gânduri, iar la sosirea echipajului de politie a mințit vehement spunând ca doar i-a dat mâinile jos de pe ale ei și i-a zis să se potolească pentru ca eu nu am cooperat pentru consult și am lăsat copilul să facă ce vrea. Bineînțeles că lucrurile nu vor rămâne asa, o să depun plângere la Colegiul Medicilor și plângere penală împotriva doamnei doctor.

Ce vreau să vă rog aici este să povestiți fără teamă tot ce trăiți în spitalele din județul nostru și să schimbăm ceva (mă refer și la materninate), dacă eu trec cu vederea și poate alții trec cu vederea, o să ajungem să fim tratați ca pe niște animale. Menționez faptul ca am cerut să se scoată branula copilului și cu rezultatul analizelor am cerut ajutorul medicului de familie și suntem acasă pe tratament recomandat de acestadar cu siguranță starea lui de sănătate nu este una de tratat doar cu siropuri acasă, însă la ce doctori avem în spitalele din județul nostru suntem în siguranță doar la noi acasă!

Nu acceptați agresiune verbală sau fizică, suntem oameni, noi contribuim la plata salariilor celor ce dorm în spitale și te trimit la medicul de familie pentru o rețetă sau te tratează cu scârbă, jigniri și mai nou agresiune fizică!” scrie printr-o postare pe facebook mama micuțului, Anton Ana Larisa.

Femeia a mai afirmat că va sesiza şi Colegiul Medicilor cu privire la comportamentul doctoriţei şi va face şi plângere penală împotriva ei.
Reprezentanţii IPJ Vâlcea au confirmat că s-a depus o plângere și se fac cercetări. În schimb, la Colegiul Medicilor Vâlcea nu fusese depusă nicio reclamație, până joi.