Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Valentin Iliescu, noul preşedinte interimar al PDL Vâlcea?

SCHIMBARE. Şefia organizaţiei judeţene PDL Vâlcea e pusă din nou sub semnul schimbării. Surse din partid susţin că liderii de la centru s-au sucit (pentru a câta oară?!) şi au decis schimbarea  senatorului Dorel Jurcan, actualul preşedinte interimar al PDL Vâlcea cu Valentin Iliescu, ministru secretar de stat în relaţia cu Parlamentul, pe motiv că acesta ar fi un organizator mult mai bun decât actualul lider.

Democrat –liberalii vâlceni se vor întruni, în seara aceasta, în cadrul Biroului Permanent Judeţean, pentru a decide alegerea liderului judeţean. Oficial, niciunul dintre membrii acestui for nu au confirmat motivul întrunirii, unii susţin că BPJ a fost convocat pentru a trage la răspundere grupul de consilieri care au semnat o nouă înţelegere cu PSD, alţii sunt siguri că vor fi puşi în situaţia de a–l accepta ca lider pe intrusul Valentin Iliescu, chiar dacă liderii de la centru acceptaseră varianta decalării  alegerilor judeţene pentru anul viitor. La bursa zvonurilor se spunea că Dan Fiera, unul din cei mai critici şi activi consilieri judeţeni ai PDL, se va transforma într-o adevărată ,,fiară” şi va ataca dur ultimele decizii luate de conducerea partidului. Contactat telefonic, Dan Fiera, liderul grupului consilierilor judeţeni ai PDL, a declarat că nu crede în prima variantă şi nu o neagă pe cea de-a doua.

,,Nu ştiu ce se va discuta. Este ceva nou şi pentru mine, am fost plecat în concediu, dar va fi ceva de excepţie, pentru că BPJ nu s-a mai întrunit de foarte mult timp. Nu cred că a fost convocat din cauza alianţei cu PSD. În mod normal, alianţa cu PSD nu a fost ruptă niciodată, iar aşa zisa înţelegere verbală cu PNL nu poate fi luată în considerare, pentru că în politică aşa ceva nu există. Alianţele nu se fac doar printr-o strângere de mână, este absurd. Dacă era cineva împotrivă nu ar fi căzut de acord şi  am fi avut şi nişte demisii, iar eu nu am auzit de nimic în acest sens. Cât despre cea de-a doua variantă, cred că ar putea fi posibilă, dar nu mă interesează în mod special, iar numirea domnului Valentin Iliescu ca lider al organizaţiei PDL Vâlcea nu m-ar transforma într-o  ,,fiară”, sunt un pacifist. Domnul Valentin Iliescu poate să candideze pentru această funcţie, poate să şi ocupe această funcţie, important este rezultatul. Nu contează cine conduce organizaţia, dacă rezultatele sunt foarte bune, iar partidul devine mai puternic în teritoriu”, a declarat ,,fiara” Fiera.

DANA NEDESCU