Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vaideeni, localitate grav afectată de calamităţi, nu a primit fonduri nici măcar pentru persoanele cu handicap

În ultimii ani, din cauza calamităţilor şi a faptului că Guvernul nu a intervenit la timp, localitatea Vaideeni a înregistrat pagube ce depăşesc 16 milioane de euro. Este vorba, în mare parte, de drumuri şi poduri distruse de viituri. Pentru a reface infrastructura afectată, comunitatea locală spera să beneficieze de sprijin în special de la Guvernul României, dar mâna de ajutor pe care o aştepta nu a venit.
Până în toamna anului trecut, comuna Vaideeni a primit în jur de 8 % din fondurile necesare, iar după aceea nu a mai primit nimic. Deputatul Dumitru Lovin i-a semnalat această situaţie actualului premier şi speră să se ia măsuri cât mai urgent.
„Guvernul are ocazia să-şi arate bunele intenţii, dacă într-adevăr le are. Autorităţile locale au întocmit şi depus documentaţii la mai multe ministere şi instituţii ce funcţionează sub autoritatea acestora, solicitând finanţare pentru obiective extrem de importante. Fără succes, însă, până acum. Anul trecut, pe umerii primăriei, a fost lăsată chiar şi responsabilitatea achitării indemnizaţiilor persoanelor cu handicap şi drepturilor însoţitorilor acestora. Există pericolul foarte mare ca, de luna viitoare, administraţia publică locală să rămână fără bani de salarii! Cu un buget mult mai mic decât cel de anul trecut şi fără sume corespunzătoare alocate pentru echilibrarea bugetului local, nici nu este de mirare! Drama şi mai mare este că Vaideeni este un doar exemplu.
La ora actuală, peste 60 % dintre primăriile din Vâlcea se află în aceeaşi situaţie. Guvernarea extraordinară cu care se laudă liberalii nu se vede la Vâlcea şi sunt convins că situaţia este la fel şi în celelalte judeţe! Peste tot, vedem doar sărăcia şi lipsa perspectivelor, pentru că, din cauza bâjbâielilor actualei Puteri, nu ştim la ce să ne aşteptăm mâine sau poimâine!”, a detaliat deputatul Dumitru Lovin.