Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

”Un secol de vibrație românească” la Vâlcea! Social-democrații au rememorat cele mai importante momente ale Unirii din 1918

Organizațiile PSD Vâlcea, OFSD Râmnicu Vâlcea și TSD Vâlcea au organizat marți, 25 septembrie 2018, la Biblioteca Județeană ”Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea simpozionul cu tema ”Un secol de vibrație românească”. Invitat special a fost secretarul de stat din Ministerul Românilor de Pretutindeni, Veaceslav Saramet.

S-a recitat, s-a cântat și au fost susținute ample prezentări ale celor mai importante momente ale anului 1918, an când s-a înfăptuit Marea Unire. Printre vorbitori s-au numărat Veaceslav Saramet de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, Prof. Dr. Ionela Dinescu, care a vorbit despre Basarabia, prima provincie unită cu România și Monica Cosac de la Biblioteca Județeană, care a vorbit despre Orașul meu în ANUL CENTENARULUI.
Social –democrații prezenți la simpozion au fost plăcut surprinși când membri Corului Euphonia al Filarmonicii Ion Dumitrescu din Râmnicu Vâlcea au intrat în sală și au susținut unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente muzicale. De fapt, cei de la Euphonia se aflau la Bibliotecă pentru o repetiție.

Amfitrioana evenimentului a fost Adina Dobrete, cea care conduce OFSD Râmnicu Vâlcea. ”Mulțumesc ca fac parte dintr-o echipă frumoasă, PSD Vâlcea! A fost o seară a prieteniei, un mic pas într-un secol de vibrație românească!”, susține Adina Dobrete.