Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
buican

Un reper în istoria națiunii române

„Pe 27 martie 1918 Sfatul Țării hotăra unirea Basarabiei între hotarele ei naturale cu România punând astfel capăt raptului săvârșit în 1812 de Imperiul țarist prin care partea dintre  Prut și Nistru a Moldovei lui Ștefan intra sub cizma muscalilor. Mai bine de un secol de încercări privind deznaționalizarea nu au reușit să smulgă din sufletul basarabenilor conștiința de neam românesc. A fost primul dintre actele  prin care s-a înfăptuit în 1918 România Mare; Bucovina și apoi Transilvania au împlinit această mișcare către sine a poporului român.

Vicisitudinile istoriei și slăbiciunea noastră au făcut ca această răsăriteană parte de Românie să fie apoi ocupată de imperiul bolșevic, iar la prăbușirea acestuia să rămână ca un stat independent, ca un alt stat românesc lângă patria mamă.

Astăzi când vremurile sunt grele și nori amenințători se ridică la orizont este nevoie mai mult ca oricând de conștiința și solidaritatea de neam și destin; este nevoie să cinstim înaintașii, amintindu-ne de opera lor care ne îndeamnă la demnitate și credință, și să lucrăm cu mai multă pricepere pentru a ne construi împreună un viitor.

Urăm românilor din toate provinciile istorice forța de a onora părinții fondatori ai națiunii și de a se afirma ca popor suveran în fața tot mai numeroaselor provocări ale timpului nostru.  În această zi importantă, liberalii vâlceni, ca toți românii, doresc zile de glorie patriei străbune!” – deputat Cristian Buican.