Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Subprefectul Doru Filip a trecut la PNL?

TRASEISM. Iată o întrebare la care majoritatea liderilor politici vâlceni ar dori să cunoască răspunsul. Numai că, la nivel declarativ, subprefectul, care timp de 4 ani a jucat rolul ficusului pe lângă prefectul Petre Ungureanu, nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase a flori de tei. Aidoma fetei mari care se grăbeşte la măritat, Filip a ieşit la înaintare declarând sus şi tare că n-a trecut la PNL şi nici prin cap nu-i trece. Îl informăm pe (încă) subprefectul de Vâlcea, că suntem în posesia înregistrării negocierii dintre el şi Cristian Buican şi că, la o adică, o putem pune la dispoziţia oricărui este interesat să vadă cum decurge o târguială politică.

Staţiunea Olăneşti a devenit o redută extrem de importantă de cucerit pentru liderii USL şi PDL, la alegerile locale din iunie 2012. Miza este mare atât pentru reprezentanţii Puterii, cât şi pentru cei ai Opoziţiei. PNL-ul vrea să-şi păstreze primarul sau primăria (nu contează), PSD-ul încearcă să-şi impună candidatul, fiind cel mai bine cotat în sondaje, iar PDL-ul încearcă marea cu degetul sperând în zadar că Doru Filip va fi candidatul lor la Olăneşti. De săptămâni bune, în secret, se fac şi se desfac alianţe, deşi un cunoscător al intrigilor politice s-ar declara scârbit de cât de jos se poate ajunge la o astfel de negociere. Pentru penelişti este foarte clar că păstrându-l pe actualul primar, Gheorghe Ciucă, drept candidat nu mai au nicio şansă să câştige primăria, pentru că nu a făcut nimic în cei patru ani scurși și electoratul nu-l mai vrea. Dar, la fel de important este că Ciucă controlează o mare parte din organizaţia liberală şi că dacă-şi ia jucăriile şi pleacă, sediul PNL din localitate devine „De închiriat”. Soluţia de compromis pentru care se negociază la sânge este trecerea lui Filip la PNL, iar tandemul Filip-primar – Ciucă-viceprimar, să-l învingă pe candidatul PSD, Sorin Vasilache, cotat cu 48% în sondajul PDL.

Subprefectul apolitic este foarte activ politic

Ultimele mişcări politice de la Olăneşti arată că lupta pentru Putere s-a înteţit, iar interesele încep să se reliefeze. Săptămâna trecută, organizaţia locală a PDL şi-a decapitat liderul, pe Onuţ Flatulovici, pe motiv că a pactizat cu duşmanul. Corect este că nu s-a specificat care duşman: UNPR sau PNL, dar credem că nici nu mai contează, Flatulovici devenind deja istorie. De asemenea, un pilon important pentru Ciucă, dar şi sponsor, în persoana lui Gheorghe Ghimiş, proprietarul Hotelului Central, a început să aibă simpatii portocalii. Profitând de vidul de putere creat în PDL după plecarea lui Flatulovici, Ghimiş vrea să controleze PDL-ul la Olăneşti, mai ales că Filip nu-l mai încurcă din moment ce negocierile cu PNL sunt pe ultima sută de metri. “Nu mi-am dat demisia  din funcţia de subprefect. Mă voi suspenda din funcţie imediat, după Sărbătorile pascale, aşa cum prevede legea. Voi candida la Primăria Olăneşti din partea PDL, mi-am făcut deja echipa. Este adevărat, am fost contactat şi de PSD şi de PNL, dar voi candida pentru PDL. Zvonul a apărut, probabil, pe fondul neînţelegerilor din USL. Din câte ştiu, PNL nu vrea să renunţe la Primăria Olăneşti deşi candidatul PSD este mai bine clasat în sondaje. Am înţeles, de la colegii dvs. din presă, că trebuiau să se întâlnească zilele trecute, dar şedinţa nu s-a mai ţinut, pentru că domnul Buican nu s-a prezentat… Şi de aici suspiciunea racolării unui candidat din afara alianţei…” – ne-a declarat subprefectul Doru Filip. Deocamdată, negocierile din interiorul USL, la Olăneşti, nu s-au terminat, cel puţin la nivel declarativ. Luni sau marţi, Ion Cîlea şi Cristian Buican vor rupe pisica-n două, pentru că Olăneştiul va fi încă o localitate unde PSD şi PNL se vor duela, cu siguranţă. Şi vom vedea surprize!

MAGDA POPESCU