Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senatorul Cotescu este îngrijorat de numărul mare de analfabeţi români

Prin intermediul unei interpelări adresată ministrului Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, senatorul PNL Adrănel Cotescu s-a arătat îngrijorat de numărul mare de analfabeţi români.

„Studiile arată că România ocupă primul loc în Europa în ceea ce priveşte nivelul de analfabetism şi că şase procente din cetăţenii românii nu ştiu să scrie şi să citească. În anul 2012, 40.000 de copii au renunţat la şcoală. Printre cauzele acestui fenomen se numără situaţia economică precară a familiilor, mai ales a celor din mediul rural, distanţa mare faţă de unitatea de învăţământ, dar şi lipsa motivaţiei acestor tineri de a studia” – se arată în interpelare.

Senatorul Cotescu este interesat să afle dacă informaţiile pe care le deţine sunt reale şi cunoscute în cadrul ministerului Educaţiei, dacă în prezent sunt derulate programe naţionale care au ca scop combaterea fenomenului analfabetismului în rândul tinerilor din România şi care a fost evoluţia/involuţia fenomenului analfabetismului din România, din 1990 până în prezent.