Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Senator Romulus Bulacu: ”Vâlcea a primit o sumă infimă pentru calamităţile produse în vara acestui an”

Prin cadrul unei întrebări adresate ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Paul Stănescu, senatorul PNL de Vâlcea, Romulus Bulacu vrea să știe situația alocării finanțărilor restante pe calamități către primăriile vâlcene.

”Mai mult de jumătate din localităţile judeţului Vâlcea au fost afectate în vara acestui an de fenomenele hidrometeorologice. Poduri, podeţe și drumuri de interes local au fost grav avariate. Lista de obiective pentru care au fost solicitate fonduri guvernamentale la nivelul judeţului Vâlcea cuprindea solicitări din partea unui număr de 47 de primării, suma totală fiind de 65.258 mii lei.

După ce aţi stabilit “priorităţile” la nivelul Guvernului, judeţul Vâlcea a primit aproape 25% din suma solicitată, adică 17.791 mii lei, o sumă infimă pentru calamităţile produse în vara acestui an. Primăriile sunt văduvite de posibilităţi financiare, astfel că reparaţiile necesare obiectivelor de infrastructură nu pot fi acoperite din bugetul local.

Conform declaraţiilor dumneavoastră, domnule ministru, «Aceste fonduri constituie o primă etapă, iar, în perioada imediat următoare, se vor lua toate măsurile necesare pentru alocarea fondurilor solicitate».

Pe cale de consecinţă, domnule ministru, având în vedere că obiectivele afectate se află într-o continuă stare de degradare, mai ales că acum a început sezonul rece, vă rog să-mi comunicaţi când intenţionaţi să alocaţi restul fondurilor solicitate, aşa cum aţi promis?” se arată în întrebarea senatorului Romulus Bulacu.