Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se încinge „joaca” la CJ! Senatorul Niţu sapă la temelia PNL

Uite cum printr-o simplă mutare pe tabla de şah a politicii din Vâlcea, lucrurile se reechilibrează şi jocul politic pentru şefia Consiliului Judeţean devine extrem de interesant. Acum, forţele nu mai sunt disproporţionate şi fiecare are şansa lui. După cum i-a fost dorinţa. Buican candidează de la PNL, în timp ce Niţu de la ALDE.

Foşti camarazi politici, cei doi s-au despărţit după ce conflictele mai vechi nu şi-au mai putut găsi rezolvarea. De fapt, atât Buican, cât şi Niţu doreau acelaşi lucru: să candideze pentru preşedinţia CJ. Cum Buican este la butoanele PNL, Niţu a înţeles ideea şi şi-a găsit un partid de unde poate candida nestingherit şi poate săpa la temelia PNL, un partid, ai cărei lideri, în ultimul timp, îl trăseseră pe Niţu pe linie moartă.

Uite că Niţu e mai viu decât oricând, iar cei care nu mai sperau să facă pasul către alt partid au avut o mare surpriză miercuri dimineaţă, când în plenul Senatului, Dan Niţu a anunţat că părăseşte grupul PNL pentru a trece la partidul lui Tăriceanu.

Plecarea lui Niţu la ALDE înseamnă multe pentru cunoscătorii politichiei de pe la noi, pe lângă reactivarea celor doi consilieri judeţeni Bogdan Pistol şi Alina Lupu. Înseamnă, printre altele, că Niţu rupe voturi şi de la PSD, dar mai ales de la PNL, partidul unde a activat şi a cotizat din greu timp de 25 de ani. Voturi pe care Buican a început de pe acum să le numere, mai ales prin atragerea primarilor PSD către PNL.

De unde până acum câteva zile se umflaseră muşchii pe Buican, mai ales după ce s-a împăunat cu primarii furaţi de la PSD, iată că jocul se reechilibrează odată cu plecarea lui Niţu la ALDE.

Dacă cumva Gutău se gândeşte să rupă înţelegerea cu Buican şi să treacă la ALDE, atunci lucrurile se complică pentru co-preşedintele PNL Vâlcea. Întregul scenariu cu prezentarea primarilor PSD în conferinţele de presă a fost zburat în aer, iar Buican trebuie să se replieze rapid. Din câte am înţeles de la surse noastre liberale bine informate, conferinţa de presă cu Voicescu, Briceag şi Sabin Cupăreanu rămâne în picioare, însă despre celelalte nu mai băgăm mâna în foc.

În mod cert, pentru a-l fideliza pe primarul cu gura mare de la Fârtăţeşti, Buican îl va pune preşedinte de colegiu în locul senatorului Niţu, însă acest lucru nu-i va determina pe primarii apropiaţi lui Niţu să umfle cu voturi partidul lui Tăriceanu. Voturi esenţiale pentru Buican. Cel puţin 10 primari îl vor urma pe senatorul Niţu şi uite cum balanţa se reechilibrează, iar competiţia electorală pentru şefia Consiliului Judeţean Vâlcea devine cel puţin interesantă.